Escola Municipal de Música i Dansa

L’Escola Municipal de Música i Dansa té 22 anys d’història. Des dels seus inicis ha volgut donar un ensenyament de qualitat i ser un lloc obert a un ampli ventall d’alumnes, a partir dels 4 anys , on la gent  es trobi a gust i gaudexi tant fent música com dansa.

Actualment compta amb uns 200 alumnes i 14 professors. Els seus ensenyaments van des de l’estudi individual de l’instrument, la dansa, les bandes infantil i juvenil, la música moderna o la música i el ball tradicional. A més, participa en diferents actes del poble, realitza diversos tallers o sortides i també organitza activitats conjuntes amb altres escoles de música de les Illes Balears i de la Península. Des de l’any 2001 és reconeguda per la Conselleria d’Educació i Cultura per poder impartir un ensenyament reglat.

Adreça i telèfon:
Escola Municipal de Música i Dansa d'Esporlesç
Ca l'Amet, s/n
Telf: 971610931

Correu electrònic: escolademusica@esporles.cat

Podeu trobar més informació a la web de l'Escola de Música i Dansa d'Esporles: www.escolamusicaesporles.com

 

Recuperació del ball esporlerí de la filadora 

Pere Miquel Marquès Garcia (Palma 1843-1918), músic i compositor va estar molt unit al nostre poble ja que a principis del segle XX passava els estius a la finca esporlerina de Can Arbós. Fruit d’aquestes estades al poble va voler dedicar-li una composició representativa de la vila anomenada L’Esporlerina Filadora amb lletra de Llorenç Riber i que va regalar a l’Ajuntament l’any 1906; per fer aquesta peça s’inspirà en unes màquines que anaven damunt rails que hi havia a la fàbrica de Can Campos. En agraïment el Poble li dedicà un carrer que encara avui en dia recorda la seva estada a la vila. Passats uns anys es va crear un ball per acompanyar la tonada i es convertí en tradició ballar aquesta dansa per les festes de Sant Pere. Aquest ball, part del qual simula els moviments del telers, es basa en elements tradicionals del ball antic mallorquí. Aquesta peça es va considerar durant anys “l’himne” del nostre poble. Gràcies a la tasca de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esporles realitzant una laboriosa recerca històrica, es va recuperar aquest ball i es va poder tornar a admirar després de més de 30 anys.