Col•laboració entre Esporles i Ténado en la gestió de l’aigua

Data de publicacio: 
divendres, novembre 29, 2019

Esporles col·labora en el projecte de cooperació de la construcció de pous d'aigua a Burkina Faso a través dels Fons Mallorquí de Solidaritat. Concretament, la comarca de Ténado compta amb 11 pous nous gràcies a un projecte de millora de la productivitat agrícola i la seguretat alimentària, al qual l'Ajuntament d'Esporles hi ha aportat 3.500 euros.
 
Per aquest motiu el Sr. Batiana Yoma, batle de Ténado, va visitar Esporles el passat dia 27. Va ser rebut per la batlessa, Maria Ramón, i mantingueren una reunió amb tècnics municipals i responsables del Fons Mallorquí de Solidaritat on Batiana Yoma agraí la col·laboració d’Esporles en el desenvolupament del projecte de la gestió de l’aigua al seu poble. També explicà les dificultats que té la població per accedir a aigua potable a causa del cost de fer cada pou, uns 6.000 euros, pràcticament inassolible per un pressupost municipal de 35.000 euros anuals.
 
Ambdós batles visitaren altres instal·lacions del municipi com el Centre de Salut, l’Escola i l’Institut. L’horabaixa visitaren el Parc Verd i el batle de Ténado es va mostrar molt interessat pel sistema de recollida selectiva dels residus.