Ja sabem separar, ara toca reduir!

Data de publicacio: 
dimarts, juny 5, 2018

El caramull d’envasos recollits ahir vespre a Esporles ha comparegut damunt la Plaça
Sota el lema Ja sabem separar, ara toca reduir! hem celebrat avui a Esporles el Dia Mundial del Medi Ambient. I per sensibilitzar la població envers la necessitat de reduir la quantitat de plàstic i d’envasos que consumim, s’han acaramullat damunt la plaça tots els envasos recollits ahir vespre al municipi.
A Esporles es fa recollida selectiva porta a porta des de l’any 2009 amb excel·lents resultats. Un 75% dels residus es recullen seleccionats per fraccions. Els dilluns i els divendres toca recollida d’envasos.
La majoria de ciutadans que de bon matí s’han trobat la muntanya de residus al bell mig del poble, d’entrada s’han sorprès, però tot d’una han entès el motiu de l’acció, i han visualitzat clarament la magnitud del problema dels envasos.

A mig matí, alertats per alguns companys que ho han vist quan se n’anaven a l’escola, els alumnes de cinquè del Col·legi Gabriel Comas i Ribas, també s’han desplaçat fins allà per veure la muntanya de plàstics, llaunes, brics i embolcalls que es produeixen només en tres dies al seu poble. Molts d'ells ens han ensenyat una bona forma de reduir embolcalls mostrant les seves carmanyoles del berenar.

Ara l’objectiu és reduir! El Medi Ambient es mereix l’esforç i com sempre... el millor residu, és el que no se produeix!