Sa fita del Ram 2018, 15ena edició de la cursa per muntanya d’Esporles

20-Abril-2018
El fet de ser la 15ena edició de la cursa per muntanya d’Esporles motivà la creació d’un recorregut diferent a l’habitual, passant per les dues moles emblemàtiques de la zona: la Mola de Planícia i la Mola de na Ferran (amb la pujada a Sa Fita del Ram).

Sa Fita del Ram 2018, es va celebrar el passat diumenge 15 d’abril. A les 6’30h del matí, hora de trobada de l’organització i voluntaris, el dia va començar tapat i banyat però les previsions s’acompliren i el sol acabà imposant-se als niguls.

La carrera va ser molt ràpida. Se varen millorar els temps prevists per l’organització i, afortunadament, no es va haver de lamentar cap accident important. Hi va haver uns quants turmells torçats però cap de gravetat. En termes generals, el desenvolupament de la cursa va ser molt positiu.

Pel que fa a l’aspecte purament competitiu, la cursa comptà amb un total de 395 inscrits, dels quals 371 prengueren la sortida, i 360 corredors l’acabaren.

El guanyador absolut va ser n’Alejandro Forcades, amb un temps de 2h 13min i 05seg., seguit de l’Ermasset Biel Gomila (2h 15min i 32seg) i de Damià Ramis (2h 17min i 14seg). La primera fèmina en arribar va ser  n’Asmaa Zammou, amb un temps de 2h 54min i 56seg, seguida de n’Amanda Martín (2h 58min i 03seg) i de na Maria Ramis (3h 04min i 13seg).

Cal destacar que dins els primers deu classificats hi varen entrar 3 corredors dels Ermassets Club de Muntanya d’Esporles: Biel Gomila com a 2n, en Pau Bestard com a 5è i n’Scott Benett com a 8è.

Només ens queda agrair l’esforç als voluntaris, propietaris de les finques, patrocinadors i corredors que fan que cada any la cursa possible… i ja en van 15!